Mijn verhaal

Hey! Ik ben Erik Jan Reijenga, oprichter van Buro Reijenga. Ik woon ruim 30 jaar in Den Haag met mijn vrouw Viola en twee dochters Lola en Isabel.

Ik hou ervan om mensen in hun kracht te zetten en geloof dat mensen het meest waardevol zijn voor zichzelf en hun omgeving als ze leven vanuit hun eigen authenticiteit. Met Buro Reijenga coach ik mensen en teams. Ik help organisaties om te werken aan een people-first cultuur. De nadruk ligt op het creëren van betrokkenheid, het ontwikkelen van medewerkers en teams en het behalen van duurzaam succes.

25 jaar ervaring

Als afgestudeerd Industrieel Ontwerper ben ik creatief ingesteld en oplossingsgericht. Via twee internationale banen in de software, ben ik in 2005 de online marketing ingerold. Hier kon ik mijn creativiteit en analytisch vermogen combineren. Bij Maxlead heb ik de laatste 15 jaar onafgebroken in diverse leidinggevende functies gewerkt aan de groei van het bedrijf naar 80 medewerkers. Ik heb geleerd hoe belangrijk het bewaken van de cultuur is en hoe investeren in goed talent management bijdraagt aan duurzaam succes. Ik heb samengewerkt met geweldige mensen voor merken als Philips, Marktplaats en Carglass en koester de bijzondere vriendschappen die zijn ontstaan.

Nieuwe energie

Na het bedrijf door een aantal reorganisaties en een Covid crisis te hebben geloodst, begon mijn kaarsje als bestuurder langzaam op te branden. Ondanks mijn doorzettingsvermogen en kracht om er maar voor iedereen te zijn, begon mijn lichaam signalen te geven dat ik mijzelf aan het vergeten was. Energie lekte weg. Chronische stress en vermoeidheid lagen op de loer. Mijn gezin, vrienden en sport zijn drie enorme steunpilaren geweest in deze periode. Tijd voor een nieuw hoofdstuk.

Wees jezelf, volg je hart

Mijn hart voor dat wat ik het liefste deed ging echter steeds harder kloppen: het stimuleren van persoonlijke groei en leiderschap. Authentiek mogen zijn. Leven vanuit je eigen kernwaarden. Streven naar doelen die de moeite waard zijn. Grenzen verleggen. Uitgedaagd worden. Successen behalen én vieren. Samen of alleen.
Na 25 jaar consultancy en leidinggeven ben ik een stuk wijzer, maar nog lang niet uitgeleerd. Ik zit nog vol ambitie en de coaching van mensen, teams en organisaties is het startpunt van een nieuwe reis. Laten we zeggen dat ik de wereld een stukje beter wil maken.

Kernwaarden

Mijn roots liggen in Vlaardingen, waar ik ben opgegroeid in een liefdevol, humanistisch en sportief gezin. Ik geloof dat veel van mijn kernwaarden daar hun oorsprong hebben gekregen: vriendschap, liefde, authentiek zijn, vrijheid en succes.

Sport

Ik geloof ontzettend in de juiste balans. Een goede fysieke en mentale gezondheid gaan hand in hand. Sport speelt een belangrijke rol in mijn leven. Ik hou ervan om buiten te zijn. De natuur biedt mij een ontsnapping aan de dagelijkse drukte. De ideale plek waar ik mijn gedachten op een rij kan zetten en tot nieuwe inzichten kom.
Hardlopen, fietsen, schaatsen en hiken. Ik daag mezelf graag uit. Zowel zakelijk als sportief. Een studie, werk en het volbrengen van een sportieve prestatie hebben veel gemeen: doelen stellen, plannen, toewijding, focus, discipline en plezier.

Accreditaties

Ik ben aangesloten bij de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO) en gecertificeerd TMA Team Professional.

Accreditaties

Ik ben aangesloten bij de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO) en gecertificeerd TMA Team Professional.